zondag 28 maart 2010

En de singer tovert...

Tweede project voor mijn naaimachientje... en tis toch wel gelukt zeker! Al zeg ik het zelf. Maar is zelfkennis niet het begin van alle wijsheid?
Soit, overal zag ik van die leuke feestslingers en het leek me gemakkelijk genoeg om mezelf en mijn singer er aan te wagen. Vooral van de singer had ik hoge verwachtingen :)
Zo deed ik het:Men neme 1 'kringloopwinkelbommanachtkleed', polkadotjesstof en zo vroeg ik het aan de winkeljuffrouw een 'bieslint' (geen idee hoe het eigenlijk heet, maar ik kreeg wat ik hebben moest).

En de nodige gereedschappen: een schaar, een driehoek op karton, pen, strijkplank, strijkijzer, speldjes en niet te vergeten een tovermachine (mijn singerke dus).

En men beginne:

1. verknip het bommanachtkleed
2. teken de driehoekjes op de stofjes3. leg de stofjes met de goeie kant tegen elkaar
4. stik ze tesamen over de met pen getekende driehoek op het stof
let wel: laat een opening vanboven om ze buitenstebinnen te trekken
5. knip overig stof langs de rand weg
6. trek ze met behulp van een pen buitenstebinnenen nu komt het groot gerief

7. strijk de vlagjes en speld ze tussen het 'bieslint'
8. hocus pokus pas, de singer stikt ze allemaal aan elkaar en...... tadaaaaaa.... mijn allereerste feestlint7 opmerkingen:

 1. Schoon!
  't Is een eenvoudig projectje, maar toch vind ik het nuttig om daar eens een handleiding van te lezen, want ik zou daar zomaar wat impulsief aan beginnen en dan merken dat ik allerlei belangrijke stappen overgeslagen heb, dus bedankt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha, ik ben der aan begonnen en de stapjes nadien opgeschreven. dus je bent niet alleen met die impulsiviteit. En al een geluk dat het dan nog goed gekomen is. naaien is creativiteit en chance bij mij :) (en ongeduld, vandaar de zoektocht naar gemakkelijke maakseltjes)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er wel ontzettend leuk uit hoor! Gaat goed met het stikbeestje he?

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk Leuk!! Ben benieuwd voor welke gelegenheid deze slinger de eerste maal gebruikt zal worden!! (mss 12 mei???!! :-) )x ELke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het ziet er heel leuk uit, zo met labelke en al, sjiek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi zo...wat ben je toch vindingrijk!
  Echt leuk gedaan, doe zo voort!

  BeantwoordenVerwijderen