zondag 21 maart 2010

De eerste keer!

Vandaag mijn "nieuwe" naaimachine uitgetest. Natuurlijk wil ik dan dat dat ding meteen doet wat ik zeg, of wat ik naai.

Eerst beetje uitproberen, oude t-shirt van de verloofde moest eraan geloven, want ik had geen lapje waar ik op kon proberen. Al mijn stofjes vind ik daar natuurlijk te mooi voor. Dus t-shirt verknipt, handleiding diagonaal doorgelezen, en begonnen. En ik moet zeggen, het ging niet slecht.Totdat het zo goed ging en ik overmoedig werd en 'De zigzagsteek' ging proberen. Machine blokkeert en zowaar de naald  breekt in twee (ja 2, lees hierbeneden) stukken. Hm... niet goed want ik moest en zou vandaag nog iets naaien. Gelukkig nog een reserve-naaldje in het oude doosje gevonden. Ok, naald installeren, dat kan niet moeilijk zijn. Maar OOoh nee, laat ik die naald toch niet in dat hele ijzeren machinerie-gedoe vallen. Ok, dan maar demonteren, dat kan ik ook nog. Neen, toch niet! Dan maar het  ijzeren geval onderste boven houden en hopen dat de naald eruit valt. Na 5 min proberen, een pauze en een stijve arm, naaldje (en nog een ander stukje naald, niet van mij) eindelijk eruit gevallen... oef, en naaien is voor vrouwen?
Geen zigzag-steek meer voor vandaag, gewoon beginnen.

Project: een bavet! Idee gepikt bij MiekKs blog. De allergemakkelijkste versie gekozen natuurlijk.

En zie hier beneden het resultaat.


Toch een aantal bemerkingen...

* Knoeien kindjes zo weinig of zijn bavetjes zo klein. Dit is de prematuren versie denk ik.
* Nota aan mezelf : gat toenaaien vraagt geduld!
* Is een kindernekje echt zo klein? Tweede bavet met lintjes, om op save te spelen.
* in close up nog ver van schoon, maar ik ben zo fier en ze zijn echt schoon van ver :)

11 opmerkingen:

 1. Hahaha.... geweldig hoe je je avontuur op je nieuwe stikbeest omschrijft!
  Maar complimenten voor het resultaat zeg! Ze zien er errug leuk uit meid!
  Blijven proberen, blijven doen en uiteindelijk komt het helemaal goed.
  PS: heb een hele mooie oude Singer zien staan op een tweedehands site hier.... het jeukt!!!!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihihi leuk om te eerste stappen op je nieuwe machiene te lezen,al doende leert men toch best veel , ik vind het leuke slabjes hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk al uit naar jouw tweede project! Het eerste is al wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze mooi gelukt!
  En deze zijn inderdaad voor kleine mini-baby's met kleine nekjes bedoeld, die alleen nog maar een beetje melk knoeien :-D
  Grotere kindjes hebben zeker grotere slabjes nodig, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dank u wel, project geslaagd dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, dit klinkt zo enorm bekend in mijn oren... nog niet zo lang geleden bevond ik mij in jouw stadium :-) Die slabbekes zien er echt wel keitof uit! Als je twijfelt over de nekomtrek van een baby, kan je altijd eens checken of de slab om je eigen nek past. Als hij bij jezelf nauw aansluit, dan is hij zeker ruim genoeg voor een baby tot 1 jaar ofzo. Heb ik zelf al ondervonden :-) Ik maakte onlangs een slab voor mijn petekindje van 8 maanden, maar zijn broertje van bijna 3 is ermee gaan lopen, dus kindernekjes zijn redelijk universeel tot een bepaalde leeftijd, lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. idd :-) bij gebrek aan kids mezelf als paspop nemen, goed idee. Ik had deze slabjes zelf al eens gepast, maar kreeg ze toch echt niet toe, ze zijn dus echt heel klein. bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede tip van Ella! Ik heb de mijne eens gecheckt, maar die past wel om mijn nek. Hoe groot is je patroon? Het hoort ongeveer zo groot als een A4-tje te zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oei, het is ongeveer zo groot als een A4 maar het past toch echt niet rond mijn hals, misschien ligt het aan mij dan :) moet wel bekennen dat het ik patroontje niet heb afgedrukt, maar overgetekend, ik ga het nog eens opnieuw maken. wordt vervolgd

  BeantwoordenVerwijderen