zaterdag 3 april 2010

Labeltjes enzo...

Toen ik mezelf nog niet voorgesteld had aan de blogwereld en dus geen van jullie ideeën kon stelen, was ook ik op zoek naar een leuk labeltje. Op het net wel wat bedrijfjes gevonden die "labelden", maar dat was dan meteen zo duur voor wat toen nog een proefprojectje leek.
Bij de plaatselijke mercerie dit laten maken voor een betaalbare prijs.Maar na veel freubelen en creatieven zit ik bijna door mijn voorraad labeltjes.
Dus heb ik er mij aan gewaagd deze zelf te produceren. Met de mooie voorbeelden van mama P van Polkadotjes en de bijhorende uitleg ging het als een fluitje van een cent... ja, toch niet. Luister maar...


Met mijn beperkte pc kennis flanste ik in word een documentje in elkaar, maar... spiegelschrift hoe doe je dat. Awel na even zoeken vond ik het "knopje" 'wordart invoegen'. Hiermee kan je je tekst uitrekken, draaien en dus ook spiegelen.

Printen op transfert t-shirt papier, knippen in reepjes, strijken op cotton tape of keperlint, goed laten drogen, en weer knippen. En voila, mijn label staat er in het spiegelschrift op!! Dus eerst echt goed den uitleg lezen van hetgeen je gekocht hebt, en niet zomaar denken dat dat toch niet zo moeilijk zal zijn.


links ziet u het beruchte papier, eronder liggen de mislukkelingen, in het midden het te laat gebruikte pincet
rechts de-fluitje van een cent-labelkes, een niet meer bruikbaar gepruld vliesje, het lint

Opnieuw....
Deze keer geen spiegelschrift, dus geen onnodige toeren uithalen op de pc, gewoon typen. Dan alweer printen op transfert t-shirt papier, knippen in reepjes, strijken op cotton tape of keperlint, goed laten drogen, en weer knippen...alweer stoooop! Ik moest per reepje het beschermlaagje eraf prutsen...na 10 reepjes het lumineuze idee om een pincet te gebruiken en op het hoekje beetje te krabben en dan vliegensvlug reepje vastpakken met pincet....dan pas strijken en de hele reutemeteut.

En dan eindelijk... voila, mijn labelkes... een fluitje van een cent :s

8 opmerkingen:

 1. ze zijn toch goed gelukt vind ik. Heb je nu ze in word met wordart gemaakt dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zien er erg leuk uit!
  Ik heb ook eens een poging gedaan een hele tijd terug, mij lukt het niet. Maar ik ben tevreden nu met mijn stempeltjes :-)

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey iles, neen gewoon getypt. Wordart had ik nu niet nodig omdat ik niet moest spiegelen, ze zijn alleen een beetje groot uitgevallen omdat het lint zo breed is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoe komt dat infeite dat je de ene keer wel moet spiegelen en de andere keer niet. Ik had hetzelfde voor als jij, had ze gespiegeld en kon ze dus ook niet gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeft te maken met je transfert papier denk ik, het papier dat ik had moest ik met de tekening naar boven op het lint strijken en dus moet je absoluut niet spiegelen. Het hangt er gewoon vanaf waar ze de lijm plakken, denk ik... als labelkes-experte :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gelukt!!! En er bestaan verschillende soorten transfer papier, dus altijd uitkijken voor je gaat printen. Ik heb dit ook al voor gehad :), ach al doende leren we bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hé zo'n leuke labeltjes. Tof toch he als je dat zelf kan doen!
  En ik vind jouw 'naam' zo tof he!

  BeantwoordenVerwijderen